fredag 11. september 2009

Verdens beste

180 gr. sukker
180 gr. smør
6 egg
180 gr. hvetemel
3 ts. bakepulver
1 ss. vaniljesukker
10 ss. melk
300 gr. sukker
litt salt
Hakkede mandler

Fyll: 
1 pk fløte
1 pk vaniljekrem


180 gr. sukker og smør røres hvitt. 6 eggeplommer has i, litt etter litt.
Hvetemelet, bakepulveret og vaniljesukkeret siktes, og has oppi røra vekselsvis med melka.
Røres med en slikkepott, og helles over i ei langpanne som er dekt med bakepapir.
6 eggehviter piskes stivt. 300 gr. sukker has i litt etter litt sammen med ca. 1 kryddermål salt for å fa marengsen sprø. Bre marengsen utover deigen med en slikkepott.
Hakk mandler og strø over.
IKKE HA BAKEPAPIR OVER KAKA! DA BLIR DEN IKKE SPRØ!!!
Stekes med varmluft ved 170 grader i ca. 30 - 45 min.
Skal stå til avkjøling etter steking. Når den er helt kald deles den i to.

Pisk 1 pk fløte og bland med vaniljekremen. Bre fyllet ut over den ene halvdelen av kaka, og legg den andre halvdelen over fyllet.

NAM NAM!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar