fredag 11. september 2009

Rømme-/sjokoladekake

150 gr. smør
3 store egg
7 dl. sukker
1,5 dl kakao
7 dl. hvetemel
3 ts. bakepulver
2 ts. vaniljeessens
4 dl. lettrømme
3/4 dl. melk

Smelt, og avkjøl smøret litt.
Skill eggene. Pisk sammen eggeplommene, sukkeret og ca. halvparten av det smelta smøret. Rør ut kakaoen i resten av smøret, rør så dette inn i røren.
Rør inn vaniljeessensen og rømmen (deigen må bli helt jevn og fin).
Sikt sammen hvetemel og bakepulver, ha det i deigen sammen med melken. Det hele blandes til en jevn og klumpfri deig.
Pisk eggehvitene stive. Vend så dette inn i deigen i 2 omganger. Rør forsiktig.
Kaken stekes i 3 former på 26 cm -> kan sløyfes, men beregn mye lengre steketid.
Stekes på rist midt i ovnen på 175 grader i ca 30 min.
Avkjøles i formen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar